אקנה בגב הוא תופעה נפוצה הרבה יותר ממה שאת חושבת, כ80% מהנערים והנערות סובלים מאקנה בפנים שהוא הנפוץ ביותר, וכ60% מהם סובלים גם מאקנה בגב בחזה ובכתפיים. למרות שאקנה היא תופעה שמקושרת באופן כללי עם גיל ההתבגרות ונעלמת בדרך כלל עד גיל 25 פחות או יותר, היא יכולה להופיע גם בגיל מאוחר יותר.
ברוב המכריע של המקרים הופעת האקנה קשורה לתקופות של שינויים הורמונליים כמו גיל ההתבגרות, אבל לנו הנשים יש עוד כמה שינויים הורמונליים כמו הריון או גיל המעבר וגם בהם יכולה להיות התפרצות של אקנה.
פעמים רבות התלבטו גורמים רפואיים כמו רופאים תזונאים ורוקחים האם אקנה היא תופעה שקשורה במזון או לא.
במשך זמן רב הטענה הרשמית הייתה שיש קשר בין תזונה ואקנה ולכן המליצו לסובלים מאקנה לא לצרוך מאכלים עשירים בשומן כמו גבינה צהובה, אגוזים וכו’.
כיום מקובל לחשוב שהקשר בין תזונה והתפרצות של אקנה היא אינדיבידואלית. כלומר, יש אנשים שאצלם יש קשר בין מה שהם אוכלים להתפרצות של אקנה ויש אנשים שאצלם הקשר הזה לא קיים. כיום ממליצים למטופלים לשים לב ולבדוק האם מאכלים מסוימים מחמירם את מצב האקנה, במידה ויש מאכלים כאלה להימנע מהם עד כמה שניתן.
אקנה בגב לא שונה במהותו אקנה בפנים. גם פה, התהליך מתחיל בעקבות הורמונים שמשפעים על בלוטות החלב שנמצאות בעומק העור וגורמים לבלוטות אלו להפריש כמויות גדולות מידי של חלב.
חלקו של החלב נתקע בתעלה שדרכה הוא אמור לצאת, נוצר פקק, וכך נוצרים לנו קומדונים (שהם הנגעים שאת קוראת להם ” שחורים”). במידה ומתחילה מעורבות חיידקית בקומדון הוא הופך לפפולה ופוסטלה (שלהם את קוראת “פצעים”).
בעיקרון אקנה בגב צריך להיות מטופל בדיוק כמו אקנה בפנים. כלומר, שילוב של טיפולים קוסמטיים במכון לניקוז יעיל של הקומדונים, והמשך טיפול בבית עזרת חומרים טיפוליים שמתאימים לסוג הנגעים.
הבעיה היא שהאקנה בגב הוא אקנה שמפושט על שיטחי עור הרבה יותר גדולים מהפנים והחומרים שמותאמים לאקנה בפנים נמכרים באריזות יחסית קטנות שמכילות מעט חומר, אם נבקש מהלקוחה לקנות הרבה אריזות זה יצא מאוד יקר.
לכן הקוסמטיקאית נדרשת למציאת פתרונות יצירתיים וחשיבה מחוץ לקופסא בהתאמת המוצר.