
בעקבות הפרסומים האחרונים בעיתונות ופיתוחים חדשים בתחום – תלמידות בכיתה, לקוחות בקליניקה, כולם מדברים בזמן האחרון על חומצה היאלורונית.
אז לפני הכל בואו נבין מהו החומר הזה. חומצה היאלורונית היא חומר שמיוצר באופן טבעי בעומק העור ותפקידו לאחוז מים. הגוף שלנו מורכב מ-70% מים וישנן מגוון דרכים בהן הגוף שומר על המים הללו. בתוך העור חומצה היאלורונית היא אחת ממספר חומרים שתפקידם לאחוז ולשמור על המים כדי שלא יתנדפו החוצה מתוך רקמת העור.
בשנים האחרונות נכנסה החומצה ההיאלורונית כחומר פעיל הן לתחום הקוסמטיקה והן לתחום הרפואה.
בתחום הקוסמטיקה החומצה ההיאלורונית נמרחת על העור כחלק מקרם או סרום. המולקולה של החומצה היא גדולה מאוד ולכן היא איננה יכולה לחדור אל תוך העור. אבל, לא כל חומר צריך לחדור לעומק העור כדי לפעול, החומצה ההיאלורונית נשארת מחוץ לעור בחלקו העליון, סופחת אליה מים וכך היא מונעת מהמים להתנדף מתוך העור. החומצה ההיאלורונית היא חומר איכותי מאוד העוזר לשמור על רמת מים תקינה בתוך העור גם כאשר היא נמצאת מחוץ לו.
ברפואה החומצה ההיאלורונית משמשת להזרקות ומילויים של קמטים בעור הפנים. היא מיוצרת ברמות סמיכות שונות, מוזרקת על ידי הרופא/ה לתוך העור והיא ממלאת ומרימה את הקמטים בעור הפנים. החומצה נחשבת לחומר ידידותי שאינו גורם כמעט בכלל לאלרגיות, אבל, מכיוון שהגוף מכיר את החומר הזה הוא גם יודע כיצד לפרק אותו – לאחר מספר חודשים חומרים שונים בגוף מפרקים את החומצה ההיאלורונית שהוזרקה והאפקט של המילוי נעלם. כתוצאה מכך צריך להזריק את החומר פעם נוספת אם רוצים לשמר את מראה העור.
בפיתוחים אחרונים בתחום הקוסמטיקה, מתפארים כולם בכך שהם הצליחו להקטין את המולקולה של החומצה ההיאלורונית במידה כזו שהיא חודרת אל תוך העור. חלק מהחברות טוענות שמולקולה הקטנה עוזרת לעור לשמור על רמת הלחות הפנימית שלו. חלק אחר מהחברות טוענות שהן הצליחו לפתח מולקולה של החומצה שיכולה לחדור ולמלא את הקמט מבפנים.
האם זה באמת עובד? ימים יגידו. כך או כך, תוך כמה שעות החומר שחדר אל תוך העור מפורק ומפונה מהעור וצריך למרוח אותו מחדש.