
פעמים רבות נשים רוצות לטפח את עור הפנים אבל מתקשות לבחור את הקוסמטיקאית המתאימה להן, הפירסומים מנצנצים אלינו מכל עבר והתארים מפוצצים “קוסמטיקאית פרא רפואית” כתוב בפרסום אחד “קוסמטיקאית רפואית” כתוב באחר, “אז מה הכי מתאים לי?” שואלת את עצמה הלקוחה ואולי קוסמטיקאית “רגילה” זה מספיק? במאמר הזה אני רוצה להסביר את ההבדלים בין קוסמטיקאית “רגילה”, לקוסמטיקאית “פארא רפואית”.
כדי לקבל תעודת קוסמטיקאי/ת תלמידים/ות צריכים/ות לעבור קורס של משרד הכלכלה. הקורס נמשך כשנה ומתקיימים כ3 שיעורים בשבוע (הקורס כולל 620 שעות לימוד עיוניות ומעשיות) ישנה חובת נוכחות בקורס, כלומר, התלמידים/ות צריכים/ות להיות נוכחים במשך כל השיעורים ובסוף הקורס (שמפוקח על ידי מפקחת של משרד הכלכלה) מתקיימים שני מבחנים, אחד מעשי ואחד עיוני, ואת שניהם חייבים לעבור בציון גבוה מ55 כדי לקבל תעודת מקצוע ולהיות קוסמטיקאית.
וכדי לקבל תעודת קוסמטיקאית פרא רפואית מה צריכה הקוסמטיקאית לעשות? האמת שכלום, אין אפשרות לקבל תעודה כזו שמוכרת על ידי משרד הכלכלה או משרד הבריאות או כל משרד ממשלתי אחר. אין שום קורס שהמדינה מכירה בו שמאפשר לקוסמטיקאית להפוך לקוסמטיקאית פארא רפואית!
מקצועות פארא רפואיים הם מקצועות נלווים למקצוע הרפואה הקשורים לטיפול רפואי אישי באדם אך העוסק בו אינו רופא (ויקיפדיה) כמו לדוגמא פיזיותראפיה, תזונאות ועוד. המשרד הממשלתי המפקח על מקצועות אלו הוא משרד הבריאות ולא משרד הכלכלה כמו במקרה של הקוסמטיקאיות.
אז למה קוסמטיקאיות קוראות לעצמן פארא רפואיות למרות שאין שום תוכנית לימודים שמכשירה אותן לקבלת תואר כזה? באמת שאלה טובה. לדעתי זה מיותר, לא מוסיף כבוד למקצוע והכי חמור – מטעה את הלקוחות.
כשאת רוצה לבחור לך קוסמטיקאית שתטפל בך אל תתרשמי משמות ופירסומים, תבחרי מישהי שמשרה עליך תחושת ביטחון ומקצועיות.