קרם נגד קמטים מטפל באחת הבעיות שהכי מפריעות לנשים מבוגרות – הקמטים.
קמטים נוצרים בעור בגיל מבוגר בעקבות הרס והזדקנות של מבנים סיביים בתוך העור. לצערי את הזמן אי אפשר לעצור. ולכן, לכל אחת מאיתנו, במוקדם או במאוחר, בגיל 40 או רק בגיל 50 (למי שהתברכה בגנטיקה מדהימה), יהיו קמטים. קרם נגד קמטים הוא, חד משמעית, לא קרם שיכול להעלים את הקמטים כלא היו, ולתמיד.
בגדול יש שתי דרכים להתמודד עם הקמטים שנוצרו לנו בעזרת קרם נגד קמטים (אפשר גם להתמודד איתם בעזרת ניתוח או הזרקות אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי):
הסוג הראשון של קרם נגד קמטים הם “קרמי פלא קסומים” שאת מורחת אותם באזור הקמטים, ובתוך כמה דקות הקמטים נעלמים והעור הופך מתוח ומלא. כשאני אומרת שבתוך כמה דקות הקמטים נעלמים, אני לא אומרת את זה בציניות. זה באמת מה שקורה. אבל, מסתבר, שהתהליך הזה הוא לא בריא לתאים בכלל. ולכן, לא כדאי למרוח קרם כזה כל יום. אם יש לך אירוע חשוב אז תמרחי בכייף. לצערי, שימוש יומיומי בקרם נגד קמטים מהסוג הזה הוא באמת מאוד מפתה, אבל לא מומלץ.
הסוג השני של קרם נגד קמטים הם קרמים שמכילים חומרים שמעודדים בניה מחודשת של חומרים בעור. אפשר לעודד בניה של סיבים. ואפשר לעודד תחלופת תאים. ובדרך כלל הקרמים מכילים חומרים שמעודדים את שני התהליכים האלה יחד. ישנם קרמים שמכילים חומרים כמו חומצות אלפא הידרוקסיות ו/או רטינול שהם חומרים מצוינים ומאפשרים שיפור יחסית מהיר של מצב העור, אבל כשמשתמשים בהם מרגשים גירוי ועקצוץ. וישנם קרמים שמכילים פפטידים ביו מימטיים. גם הם חומרים מצוינים. הפפטידים הם חומרים עדינים יותר, ולא מגרים את העור בכלל, אבל נדרש שימוש ארוך של כשלושה חודשים כדי לראות שיפור בקמטים. בכל מקרה בשני הסוגים של החומרים נראה שיפור בלבד. השיפור במצב ונראות הקמטים יכול להיות מאוד משמעותי, אבל להעלים את הקמט בעזרת קרם נגד קמטים מהסוג הזה, זה דבר כמעט בלתי אפשרי.